Add el a lelked - 1.

Sziasztok!
Nos ígértem egy folytatásos fordítást. Kommentben már írtam is, hogy én magam sem ismerem még a történet végét, csak többen is ajánlották, hogy nagyon jó és az angol oldalon is jók voltak a visszajelzések. Szóval belevágok, ezzel egy időben pedig ide is feltöltöm mindig. :)
Az első résszel el is készültem, amiben Adam ugyan még nincs, de azért már lehet sejteni mikor kerül a képbe. :)
Remélem tetszeni fog. 
Enjoy! 


Egy jó ügyét
   

Kávéja gőze csiklandozta az énekes orrát, aki kortyolást színlelve hajolt pohara fölé. A kávé volt a biztos pont, de igazából már bármit megtett volna, amivel elütheti az időt, míg testvérével arra vártak, hogy a többiek is befussanak végre. Bill mindig ragaszkodott hozzá, hogy amikor mennek valahova, előbb induljanak, ha tudnak, nehogy elkéssenek. Ez a reggel is egyike volt ezeknek az alkalmaknak.

Az ikrek egy fényesre lakkozott fa asztalnál ültek a helység legtávolabbi pontján. Néha az ajtó felé pillantottak várakozva, majd újra maguk elé. Amikor a pohara teljesen kiürült, Bill kínjában már a karton szélét kezdte rágcsálni és lopva Tomra pillantott, hogy vajon észreveszi-e.

- Biztos vagy benne, hogy azt mondta hét? Nem azt, hogy négy? – fonta keresztbe karját mellkasa előtt a gitáros. Hátradőlt és megrázta a fejét, mert fonatai csiklandozták a nyakát.

- Biztos vagyok benne, hogy hetet mondott – motyogta Bill és egy fáradt sóhajjal letette a poharat. Legszívesebben az ágyában kuporgott volna, összegömbölyödve a vastag takarók alatt, bátyja kutyájával az oldalán, aki teste melegével nem hagyja, hogy fázzon – de nem, ők itt ültek a stúdió konferencia termében lassan egy órája, és vártak. Nem így akarta eltölteni a szombat reggelét.

Az énekes melegbarna szemei lesiklottak kabátja szélére. Szórakozottan tépkedni kezdte a kilógó szálakat fekete-fehér műkörmeivel – de egyfolytában kicsúsztak az ujjai közül. 

Hirtelen nyílt az ajtó.
- Nagyon sajnálom, hogy késtem fiúk… - menedzserük nem is próbált mentegetőzni. Hagyta bevágódni maga után az ajtót. Levágta táskáját egy székre és kifulladva a fiukra pillantott.
- Hol van Georg és Gustav?

- Még nincsenek itt – motyogta Tom. Vett egy mély levegőt, és unalmában rázni kezdte a lábát.

A férfi kihúzott egy széket és szinte bele zuhant.
- Jézusom, annyira siettem, hogy még kávét sem ittam.
Vetett egy féltékeny pillantást Bill kávés poharára és az órájára nézett – negyed nyolc volt.
- Milyen hetetek volt? – kérdezte. A csevegés elég jó időtöltésnek tűnt.

- Pihentető – mondta Bill egy apró mosollyal az arcán, miközben megigazította beanie sapkáját.

- Nem csinált semmit, csak aludt és pornót nézett…

- Hé! – A fiatalabb iker belebokszolt bátyja vállába, aki csak nevetett ezen. – Én nem…

- Legalább egy kis kikapcsolódást jelentett…

- Bocsi! Bocsi, bocsi, bocsi, bocsi… Szörnyű volt a forgalom idefelé – rontott be az ajtón a basszusgitáros, Gustav pedig sietve követte.

- Szép tőletek, hogy csatlakoztok hozzánk! – hajolt előre az asztalon Tom. Egyre erősebben rázta a lábát, de Bill a combjára simítva kezét, némán jelezte, hogy hagyja abba.

- Oké, azt hiszem kezdjük el amiért összejöttünk…- sóhajtott fel David, és beletúrt a hajába.

- Szóval csak mi leszünk ma? – kérdezte Gustav, miközben alaposan megnézte a széket, amire leült.

- Igen. Valami fontosat kell megbeszélnünk – bár úgy tűnt a mondandója mindenkihez szólt, de mégis egyenesen Billre nézett. – Beérkezett hozzám egy ajánlat, ami nekem jó ötletnek tűnik. Ez egy jó ügy, és sok pénzt jelent…

A fogaskerekek egycsapásra kattogni kezdtek a zenekar tagjainak fejében. Minden erejükkel azon voltak, hogy kitalálják, David mire gondolhat – talán egy jótékonysági show? Lehet egy árverésre gondol? Istenem ne - Tomnak egyből görcsbe rándult a gyomra, hogy talán az egyik értékes Gibson-ra gondol. Vagy talán egy dedikált CD-t akar elárvereztetni?

- Ez valójában jót tesz a híreteknek, egy zenész neve mellett mindig jól mutat, ha jótékonykodik – mondta, majd Tom felé fordult –, és ez valójában egy jó lehetőség, hogy pihenjetek. Egy kicsit távol egymástól. Jót tenne.

Billnek nem tetszett ez a dolog. A szemét ruhája szálairól egyből a banda menedzserére kapta.
- Rendben, tehát mi ez az egész?

- Egy aukció. Az összes pénz egy hatalmas szervezetnek megy, a katasztrófa-elhárítási alapba. A helyszín pedig az amerikai Las Vegas.

- Ó, édes Istenem! – Bill szemei szinte ragyogtak. Emlékezett arra a helyre, olyan jól, akár Hollywood-ra vagy New York-ra. A soha ki nem hunyó fények az éjszakában. Az a rengeteg látványosság. Be akart menni egy kaszinóba is, de nem engedték be, mert még túl fiatal volt hozzá – hát, hogy is felejthetne el egy ilyen helyet? Most nagyon izgatott lett! – Oké, tehát mit árverezünk el?

- Öm… hát, téged.

A négy fiú most hirtelen üres, merev tekintetekkel nézett David-re.

- Mint… egy jótékonysági koncert? Mint egy zenekar? – kérdezte Georg. Bill rákapta a tekintetét, majd vissza a menedzserre.

- Nem igazán. Ez egy… randi – a tekintetükben most vegyesen tükröződtek az aggodalom és az undor fényei. Közben a bandatagok tekintetükkel kérdezgették egymástól, hogy "ez megőrült?" Nem csoda, hogy úgy tűnt, David egész idő alatt Billhez beszél.
- Ez egy jó ügy srácok. A teljes pénz az alapnak megy, aki pedig a legnagyobb felajánlást teszi, eltölthet egy egész napot csak veled.

- Nem – szakította félbe Tom, amikor ikerérzéke vészjóslón jelzett. Nem voltak jó előérzetei ezzel az egésszel kapcsolatban. – Kizárt. Ez veszélyes – főleg nekünk.

- Nem lehetne elvinni magunkkal az egyik testőrünket? – kérdezte Bill, megérezve testvére egyre erősödő nyugtalanságát. Tulajdonképpen neki rendben volt ez a dolog, addig míg ikre közbe nem szólt.

- A programban nem szerepel. Ez nem több, mint egy randi a legmagasabban licitálónak.

- Csak lányok tehetnek ajánlatot? – Tom szúrós tekintettel meredt David-re. Nem tetszett neki ez a dolog. A gondolat, hogy öccse egy egész napot kénytelen legyen eltölteni egy idegen férfival, nagyon nyugtalanította.

- Bárki lehet, aki megengedheti magának a költekezést. De Tom, tényleg nincs ok aggodalomra…

- Nem, igaza van – fogtak össze az ikrek ellene. – Ha nem tudok testőrt vinni magammal… Ki tudhatja azt, hogy semmi sem fog történni velem? – Bill már olyan sötét dolgokra gondolt, amit szinte elképzelni is alig tudott – nem is akart. – Az a fickó fizetett értem, én pedig nem mondhatok nemet neki arra, amit akar, hisz megfizette az árát. Én nem valami szajha vagyok, akit el lehet adni. Mi van, ha meg akar erőszakolni? Vagy megölni? Elég sok ilyen fenyegetést kaptunk…

- Bill, semmi ilyesmi nem fog történni – vett egy mély lélegzetet David, miközben megpróbálta elkerülni azt a feszültséget, amivel az ikrek lassan teljesen beterítik a szobát – Az árverés már több mint tíz éves. Ebben az időszakban, még csak pozitív visszajelzés érkezett rájuk. Soha egyetlen panasz sem volt. Higgy nekem, először én is szkeptikus voltam, de átvizsgáltam mindent olyan alaposan, ahogy csak tudtam. Biztonságos. Nem kérnélek rá, hogy tegyél meg valamit, ami potenciálisan veszélyes lehet, vagy sérüléseket okozna neked.

- Oké… - a fekete hajú énekes az asztalt nézte és kezdett megnyugodni, de a "mi lesz ha…"gondolatok még mindig leállíthatatlanul cikáztak a fejében.

- De az árverés kettőt akar közületek. Szóval… ti döntötök, ki legyen a másik? Annak fognak elárverezni titeket, akik a legtöbbet mondják. Én személy szerint úgy gondoltam, hogy Bill és Georg legyen.

- Én? – nézett meglepetten. – Azt hittem Bill és Tom megy. Ez természetes. Ők a cukik – vigyorgott önelégülten, Tom pedig egy szúrós pillantást vetett felé.

- Én Billt és Georgot küldeném – morogta Gustav. – Mindenki Billt akarja nézegetni. Kivéve, ha Georg felvesz egy rövid ujjú kivágott pólót. Ha látják a karjait ölni fognak érte...

- De nekem barátnőm van. Aki nagyon kiakadna. NAGYON – nyafogott a basszusgitáros hátradőlve a székében.

- Szóval az általános konszenzus, Bill – nézett az énekes felé David – Ez rendben van?

- Aha… Ez egy jó ügy. Azt hiszem. De… biztos vagy benne, hogy biztonságos?

- Biztonságos, Bill – bólintott David – Tom, akarsz mondani valamit?

- Nem akarom, hogy Bill csinálja.

- Nem vagy az anyám.

- Nem, de a bátyád vagyok.

- És?

Tom csak a szemeit forgatta és testvéréhez fordult – helyben vannak.
- És lehet, hogy veszélyes. Úgy harcolsz, mint egy kibaszott lány. Alig tudod tartani magad, ha rossz szándékkal közelednek feléd.

- Én is meg tudom védeni magam!

- Nem, nem tudod!

- Nem egy kibaszott lány vagyok. Seggbe tudok rúgni valakit ha kell!

A másik három, tágra nyílt szemekkel nézte a lassan bontakozó harcot az ikrek között.
- Te az én seggemet sem tudnád szétrúgni, még akkor sem ha hagyom, hát még egy pasinak, akinek izmai is vannak, tudod olyan, mint Georg…

- Benne vagyok – mondta Bill határozottan David szemébe nézve, hogy akkor és ott véget vessen ennek a csatának – Megcsinálom.

A gitáros feszes vonallá préselte az ajkait és hátradőlt székében. Távolabb Billtől. Nem volt már mit mondania.

- Oké… Bill. És… Georg? – nézett a menedzser a basszusgitárosra, aztán a dobosra – Vagy Gustav?

- Gustavnak ott van a kölyökkutya pillantása. Őt kellene – küldött egy kis mosolyt a dobos felé Bill. Úgy döntött úgy tesz mintha ez a kis perpatvar meg sem történt volna. Tom csendben ült mellette és nem vett részt a beszélgetésben.

- Szóval akkor… Bill és Gustav?

- Rendben.

- Jól hangzik.

- Bill és Gustav megy. Köszönöm az időtöket srácok. Hamarosan hívlak titeket a részletekkel. Most menjetek haza, pihenjetek egy kicsit.

***

- Kibaszottul nem tudlak elhinni – nézett Tom dühösen ikertestvérére az autóban, de Bill nem figyelt rá csak bámult ki az ablakon, és a sebesen elsuhanó fákat nézte. – A véletlenre bízod ezt az egészet? Megkockáztatod, hogy egy fickó fizessen azért, hogy borozgasson meg romantikusan vacsizzon veled, aztán mikor meg akar majd baszni, azt mondod, hogy nem, te nem hiszed, hogy…

- Nem állnál már kibaszottul le? – forgatta a szemét Bill – Paranoiás vagy. Nem tudnál csak most az egyszer hinni abban, hogy minden rendben lesz? David azt mondta utánanézett.

- És akkor mi van? Az egész kibaszott népet háttérellenőrzés alá vetette, aki licitálhat? Nem.

Az énekes sóhajtott egy nagyot és megrázta a fejét. 
- Ne beszéljünk erről többet. Most csak egy seggfej akarsz lenni velem, mert engem akartak és nem téged.

- Nekem csak nem tetszik ez az egész helyzet – tárta szét kezeit egy pillanatra a levegőben, hogy ezzel is hangsúlyozza nem tetszését. – Csak a te biztonságodat nézem. Nem akarom, hogy bármi balul süljön el.

- Ne kezelj már úgy, mint egy lányt, oké? Tudok vigyázni magamra, csak fogadd már el. Hadd menjek, hogy valakinek okozhassak egy jó napot, aztán épségben hazajöhessek, és akkor úgy fogod érezni magad, mint egy idióta, utána pedig tovább lépünk, rendben? Mi van ha lesz egy barátnőm? Ennyire rosszindulatú leszel?

- Nem vagyok egy hisztis ribanc, aki…

- De az vagy! Ezzel kapcsolatban az vagy. És most már kibaszottul ejtsük a témát.

Tom dühösen szorította össze az állkapcsát és a vezetőülés felőli ablakon bámult kifelé. Úgy tűnt másodszor is Bill nyerte a szópárbajt, de csak a szerencsének köszönhette. Ez még messze nem volt lejátszva közöttük. 

4 megjegyzés:

 1. Azta, hát ez számomra tök sokkolóan és meglepően indult! De jó lenne, ha a valóságban is lennének ilyen árverések *-* Nagyon kíváncsi leszek, hogyan folytatódik a sztori. Most még olyan vidám mindenki, de ahogy a figyelmeztetéseket néztem, drog, dráma, vér stb., kemény lesz. Izgatottan várom!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen. Azt hiszem lenne nekem is ötletem egy-két ilyen randi alanyra... :D A következő is nagyjából kész már, csak még átnézem mielőtt posztolom. Talán még ma felkerül. :) Nem túl hosszú fejezetek, gyorsan lehet haladni vele. :)

   Törlés
 2. Űűűű! Nekem is lennének ötleteim. A videó marha jó, és itt is van kép! :D Már rohadtul várom hogy beinduljanak az események!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Te képes lennél egy ilyen szituban a világ összes pénzét elkölteni, az tuti. :)

   Törlés

Üzemeltető: Blogger.